Perikon-studier har vist interessante vinkler, herunder få og milde bivirkninger.

Medicinal,Herbs,Growing,In,Wild,Meadow.,Yellow,Blooming,St.,John's

Trist, modløs og nedtrykt?

Årets gang med mørke måneder, flere og lange perioder med ændrede hverdagsrutiner pga. omlægninger i samfund og arbejdsliv, mindre lys og luft. Mange forhold kan påvirke den, der har tendens til tristhed eller modløshed. Men man kan selv gøre noget for at ændre på situationen gennem f.eks. perikon, som længe har været kendt som hjælper til bedre humør og mindre tunge tanker. 

 

De rette stoffer og de rette mængder er afgørende for humøret
Årsagen til de tunge tanker skal ikke kun findes i hændelser i dine omgivelser. Der sker også noget fysisk. Menneskets sindstilstand er bl.a. baseret på forskellige stoffers evne til at overføre signaler i det centrale nervesystem. Er humøret dårligt, kan det skyldes, at disse stoffer ikke befinder sig de rigtige steder – og i de rigtige mængder.

Prikbladet perikum
Velzina er et naturlægemiddel i form af kapsler, der anvendes ved nedtrykthed, modløshed og tristhed, og kan give mærkbar effekt på kun få uger. Produktet er baseret på standardiseret ekstrakt fra lægeplanten prikbladet perikum (Hypericum perforatum). Standardiseret betyder, at man får den samme mængde aktive stof dagligt, og dermed også den samme virkning. 

En kapsel om dagen kan gøre en forskel
Den daglige dosis af Velzina er en kapsel. Men i særlige tilfælde kan man tage to kapsler. Virkningen af Velzina vil man kunne mærke i løbet af 4-6 uger. Indholdet i selve kapslen kan hældes ud, hvis man ikke kan sluge den, eller man ikke ønsker at indtage noget animalsk. Velzina findes med pakning til 1 eller 3 måneders anvendelse. Der findes produktinformation i æsken, som man bør læse. Desuden er der vedlagt et lille skema, hvor man har mulighed for at registrere sit humør og dermed selv har mulighed for at følge den positive udvikling.

Velzina (Prikbladet perikon). Indikationer: Naturlægemiddel ved nedtrykthed, modløshed og tristhed. Bivirkninger: Lysfølsomhedsreaktioner i form af hudkløe og rødme af huden kan forekomme, fortrinsvis hos personer med lys hud. Særlige advarsler og forsigtighedsregler vedrørende brugen: Hvis der ikke opnås effekt indenfor 4-6 uger, bør behandlingen ikke fortsætte. Forsigtighed bør udvises ved samtidig indtagelse af perikon og andre lægemidler. Graviditet og amning: Kan ikke anbefales. Dosis (voksne): 1 kapsel dagligt. Ved særlige behov: 2 kapsler dagligt. Pakninger: 30 kapsler og 90 kapsler. Læs vejled-
ningen på indlægssedlen omhyggeligt. MT nr. 616459

Velzina kan købes i håndkøb hos Matas, helsekostbutikker, på apoteket og på grønne online shops

 

PRESSEMEDDELSE: Esbjerg, Marts 2022

 
Scroll to Top

Indtast venligst din søgning nedenfor for at søge på varer.