Træt af at være træt?

Prøv Floradix
Kräuterblut

Hvad er jern?

Jern er et vigtigt næringsstof, der udnyttes i dannelsen af røde blodlegemer og i mange aspekter af kroppens stofskifte. For kvinder op til 40-45 år ligger dagsbehovet på op til 18 mg pr. dag. Jern skal indbetales regelmæssigt i kroppens depoter som penge på en bankkonto. Vi bruger nemlig hele tiden af den opsparede “jernkapital”. Hvis vi i perioder bruger mere, end vi indsætter, kommer der underskud på jernkontoen.

Det kan også ske, at vores behov for jern i perioder er større, end vi kan indtage via almindelig kost f.eks. ifm. graviditet. Jern indgår i de røde blodlegemer og i muskulaturen. Det er en essentiel del af stoffer, der kan binde den nødvendige ilt og sørge for, det bliver transporteret rundt i kroppen. Ifølge sundhed.dk har ca. 75-80 % af danske kvinder mindre jerndepoter, end der kræves til at gennemføre en graviditet uden at komme i jernunderskud.

Hovedparten af jernet i vores kost kommer fra kornprodukter, kød, indmad og fisk og en mindre del fra grønsager. Der er imidlertid stor forskel på, hvor godt jernet optages fra forskellige fødevarer. Jern fra kød og fisk optages bedst, mens jern fra planter, som udgør halvdelen af jernet i kosten, har en ringere optagelighed. Der er imidlertid en klar tendens til, at jo større kroppens behov for jern er, des mere optages. Det gælder både fra kosten og fra jerntilskud som Floradix® Kräuterblut®.

Hvorfor skal man tage et jerntilskud?

Træthed og manglende energi er et velkendt tegn på, at kroppen er i underskud af jern. Det kan også være at du føler du dig bleg eller svimmel. Mange kvinder får i dag ikke jern nok gennem den daglige kost og kan derfor have god effekt af et kvalitets kosttilskud.

Jern har nemlig stor betydning for de røde blodlegemer og ilttransporten rundt i kroppen. Men ud over det har jern også særlig stor indvirkning på andre dele af kroppens funktioner – bl.a. evnen til at lære, huske og forstå – den såkaldte kognitive funktion – særligt hos børn og unge i voksealderen. 

Kvinder i den fødedygtige alder kan ofte også have brug for et ekstra tilskud. Hver måned mistes der jern i forbindelse med menstruation og i den forbindelse kan et jerntilskud med Floradix® Kräuterblut® gøre en stor forskel i forhold til humør, energi og overskud. Jern er ligeledes vigtig for immunsystemets funktion og for produktionen af energi, så du føler dig godt tilpas og har overskud til alt det sjove i livet.

Floradix® Kräuterblut®
Floradix® Kräuterblut® er et velsmagende jerntilskud baseret på naturlige ekstrakter fra blomster, frugter og bær. Produktet indeholder organisk bundet jern sammen med C-vitamin, der virker fremmende på optagelsen. Desuden indeholder produktet mange vigtige sporstoffer samt B-vitaminer.

Floradix® Kräuterblut® er mild ved maven og er ikke tilsat nogen form for konserveringsmidler.

Floradix® Kräuterblut® indeholder jern der bl.a. bidrager til:

Mindske træthed og udmattelse
Immunsystemets normale funktion
En normal kognitiv funktion
En normal dannelse af røde blodlegemer

Jerntilskuddet der siden 1989 har hjulpet kvinder i Danmark til mere energi

Salus Haus, der har produceret Floradix® Kräuterblut® siden 1958,  udvikler kosttilskud og kvalitetsprodukter til hele familien. Salus Haus er noget helt særligt grundet deres rene, naturlige ingredienser kombineret med vitaminer og mineraler.

Virksomhedens historie strækker sig tilbage til 1916 og er helt unik. Salus Haus blev grundlagt af Dr. Otto Greither, og derfor blev brandets motto helt specielt. Mottoet lyder nemlig på ”At one with Nature” grundet Greithers kærlighed til naturen. Med deres engagement ønsker Salus Haus at fremme økologisk landbrug og sørge for socialt ansvar og høj kvalitet. Derfor er standarderne for produktion meget højere hos Salus Haus, end de lovmæssige krav lyder. 

Mezina har været forhandler af Salus Haus produkter, herunder Floradix® Kräuterblut®, siden 1989. 

Vi kan med stolthed sige at Floradix® Kräuterblut® har været et af de mest anvendte jerntilskud i Danmark
gennem de sidste 34 år.  

Et jerntilskud der er mild ved maven og samtidig fremmer fordøjelsen:

Udover jern indeholder Floradix® Kräuterblut® også nøje udvalgte blomster, urter og bær som netop er med til at give Floradix® Kräuterblut® sin dejlige smag. 
Alle ingredienserne i Floradix
® Kräuterblut® bidrager hver især til øget velvære på hver sin måde…

Røllike - Fremmer fordøjelsen

Røllike er den kendte flerårige urt med de karakteristiske hvide eller lyserøde halvskærme, der tilhører kurvblomstfamilien. En af blomstens bedste egenskaber er at den fremmer og understøtter fordøjelsen når man indtager den i form af et kosttilskud. 

Hibiscus - giver Velvære i maven

Hibiscus planten hører oprindeligt hjemme i tropiske og subtropiske egne, hvor man benytter forskellige dele af planten i madlavningen. Men Hibiscus har også mange andre gode egenskaber. Bl.a. bidrager hibiscus til velvære i maven samt hjælper kroppens udskillelse af væske. 

Fennikel - hjælper ved oppustethed

Fennikelplanten har en mild, lakridsagtig smag og frøene bliver ofte brugt i madlavning. Men bortset fra dets mange kulinariske anvendelser tilbyder fennikel og dets frø en bred vifte af sundhedsmæssige fordele. Bl.a. hjælper fennikel ved oppustethed, samt ved ubehag og luft i maven.

Floradix Kräuterblut indeholder også en række vitaminer og mineraler:

Vitamin B12 bidrager til normal dannelse af røde blodlegemer
Vitamin C øger optagelsen af jern fra kosten
Vitamin B6 bidrager til at bevare et normalt energistofskifte

Hvem har brug for et jerntilskud?

Kroppen har en begrænset kapacitet til at optage jern og derfor hjælper en moderat dosis taget overlængere tid bedre end en stor dosis taget på én gang.

Vi anbefaler, at man tager Floradix® Kräuterblut® som en kur i 2-3 måneder for at få fuldt udbytte af produktet og for at få fyldt jerndepoterne godt op. Ved behov kan Floradix® Kräuterblut® tages kontinuerligt.

Kvinder i den fødedygtige alder, gravide, sportsfolk, vegetarer og  teenagere kan alle have gavn af et jerntilskud.

Her er Teenagerne måske en lidt overset gruppe: 
For pigerne er jernstatus vigtig pga den månedelige mensturation, men også drenge kan have behov for et jerntilskud pga. vækst og muskelarbejde.

Floradix® Kräuterblut® er et solidt valg til teenageren, eftersom jern ikke kun bidrager til mindre træthed og udmattelse, men også er vigtig for den kognitive funktion, dvs. evnen til at huske, lære og forstå.

Det er også vigtigt at nævne:

  • Ældre mennesker som ikke spiser varieret. Deres jernbehov kan dækkes ved indtag af et jerntilskud.
  • Bloddonorer som ofte giver blod kan i perioden efter donation, have gavn af et jerntilskud.
  • Nyligt opererede der har brug for et løft af jernbalancen

Kosten afgør, hvor meget jern kroppen optager

Når man taler om jerntilskud via kosten taler om ”organisk jern” (hæmjern) og ”uorganisk jern (non-hæmjern)

Organisk jern (hæmjern) findes i kød og er lettest for kroppen at optage, samtidig med at det er den type jern, som giver færrest gener i forbindelse med indtagelse.  

Uorganisk jern (non-hæmjern) findes i vegetabilske fødevarer, så som grøntsager og kornprodukter. Her er værd at nævne spinat, kikærter, grønkål, oliven og cashewnødder – alle vegetabilske fødevare som har et fornuftigt indhold af jern. Denne form for jern er sværere for kroppen at optage og derfor er det begrænset hvor godt jernet udnyttes. 

Veganere, og til dels vegetarer, som undlader kød, fisk, æg og mælk, kan blive udfordret på at få nok B12, B2 og vitamin D, samt mineralerne jern, calcium og zink. Ønsker man at spise vegetarisk eller vegansk, er det vigtigt, man er omhyggelig med at sammensætte kosten, så man sikrer et tilstrækkeligt højt indhold af de nødvendige næringsstoffer. 

Det kan også være en god ide at supplere med et kosttilskud. Her er Floradix® Vegan det oplagt valg. Floradix® Vegan er, ligesom Floradix® Kräuterblut®: En flydende velsmagende urte-jern-eliksir der indeholder organisk bundet jern (gluconat) – men Floradix® Vegan er specielt udviklet til veganere og vegetarer da den er gær-, hvede- mælke- og glutenfri.

Tabletter vs. eliksirer

Da næringsstofferne i Floradix® Kräuterblut®, samt resten af Salus Haus andre Eliksirer, allerede er opløst i eliksiren, optages de hurtigere af fordøjelsessystemet sammenlignet med tabletter. Som en ekstra bonus er eliksiren også tilsat vitamin C. Grunden til at vitamin C er tilsat er, at det øger optagelsen af jern. 

Eliksiren optages bedst, hvis du ikke indtager kaffe, the eller mælkeprodukter 1 time før og efter du har taget det.

Floradix® Kräuterblut® er baseret på nøje udvalgte frugter, urter og bær som hver især bidrager til øget velvære. 

Salus Haus, Producenten bag Floradix Kräuterblut, byder på også på andre eliksirer:

Kindervital Multivitamin
Lavet specielt til børn

Kindervital® er et flydende multivitamin (urte-eliksir) med vitaminer og calcium – særligt udviklet til børn.
Et perfekt alternativ for de børn der ikke bryder sig om tabletter og gerne vil have de gode vitaminer. Produktet indeholder ikke alkohol og konserveringsmidler. Kindervital® er til børn i alderen 3 – 10 år.

FLORADIX® VEGAN
Specielt UDVIKLET TIL VEGANERE

Floradix Vegan er en flydende velsmagende urte-jern-eliksir specielt udviklet til veganere og vegetarer. Eliksiren har de samme gode fordele som Floradix Kräuterblut, men Floradix Vegan er gær-, hvede- mælke- og glutenfri.   Floradix Vegan indeholder bl.a. organisk bundet jern fra jernholdig glukonat, vitamin B1, B2, B6, B12 og C.   .

Salus magnesium
For en normal muskelfunktion

Naturligt magnesiumtilskud som indeholder organisk bundet magnesium. Salus Magnesium er et kosttilskud til dig, som er på udkig efter et flydende og velsmagende magnesiumtilskud. Magnesium bidrager til en normal muskelfunktion og til nervesystemets normale funktion. Desuden bidrager det til normale psykologiske funktioner.

*Hvis unormal træthed varer ved, og jerntilskud ikke hjælper, kan der være god grund til at søge læge for at finde årsagen.

Energi & overskud

Mave & fordøjelse

Scroll to Top

Indtast venligst din søgning nedenfor for at søge på varer.