3 GODE RÅD TIL ET VELFUNGERENDE IMMUNFORSVAR

Cheerful pretty girl holding umbrella while strolling outside. She is turning back and looking at camera with true delight and sincere smile. Copy space in right side

Et toptunet immunforsvar

Vi har det allerbedst når vores immunforsvar er i top. Derfor kan nogle små tips i dagligdagen hjælpe dig: Husk at spise varieret, få rigeligt med søvn og dyrke mindst en halv times motion hver dag – overkommelige livsstilstiltag som er godt for immunforsvaret hele året.

 

1. Mad

De nyeste kostråd anbefaler, at vi skal spise varieret – og ikke for meget – for at få de nødvendige vitaminer, mineraler og næringsstoffer. Spis derfor gerne frugt, grøntsager – de berømte ”6 om dagen” – magert kød og kødpålæg, fisk, bælgfrugter og fuldkornsprodukter samt magre mejeriprodukter. Undgå madvarer med stort sukkerindhold og sluk tørsten i vand.

Kostrådene giver dig de bedste forudsætninger for at holde dig sund og rask samt bibeholde et immunforsvar i topform.

Du kan læse mere om de gode kostråd på www.altomkost.dk

2. Søvn

Som voksen anbefales det at sove syv til ni timer hver nat, for at din krop kan restituere og du føler dig frisk og veludhvilet den efterfølgende dag. Sover du derimod mindre end de anbefalede syv til ni timer kan det gå ud over dit humør, velvære, energiniveau og desuden dit immunforsvar. 

Drop Cola, kappe og energidrikke

Du har sikkert hørt det før – Cola, kaffe og energidrikke er fulde af koffein, som kvikker dig op. Gør derfor dig selv og din nattesøvn en tjeneste: Drop den slags i timerne inden sengetid. 

Faktisk skal du også være opmærksom på, hvor meget koffein du drikker i løbet af dagen. Det tager nemlig tid for din krop at forbrænde koffeinen. Begræns derfor også indtaget af koffeinholdige drikke i løbet af eftermiddagen. 

Læg mobilen væk

Det kan være svært at falde til ro, hvis din mobil er inden for rækkevide og konstant kommer med notifikationer. 
Sæt derfor din telefon på lydløs, når du skal sove og læg den helt væk, så du ikke bliver fristet til at tjekke den. 
Det blå lys fra telefonen gavner dig heller ikke inden sengetid. Når dine øjne udsættes for skærmes lys om aftenen, fortæller øjnene din hjerne, at det er dag og at den skal holde sig frisk og vågen. Dermed producerer hjernen mindre mængder søvnhormon.  

Gå ikke sulten eller overmæt i seng

Undgå store mængder energi­ og fedtrig mad før sengetid. Det vil få din mave på overarbejde hele natten, da den prøver på at fordøje den fede mad. Det vil påvirke din nattesøvn, og du vil med stor sandsynlighed føle dig træt næste morgen.
Du skal dog heller ikke gå sulten i seng. Spis en sund og varieret kost med bl.a. frugt, grøntsager og fuldkorn. Visse fødevarer fx mælk, bananer og mandler siges at kunne være med til at øge søvnlængden.

3. Motion

Sundhedsstyrelsen anbefaler bl.a., at du får pulsen op 30 min. om dagen i minimum 10 min. ad gangen. Men det behøver absolut ikke foregå i løb – tænk derimod kreativt; drop caféaftalen med veninden, gå i stedet en rask tur hvor I får vendt verdenssituationen, tag cyklen på job, leg aktivt med børn eller børnebørn.  

Når du er aktiv og holder dig i gang, er immunsystemet også aktivt. Motion styrker også kroppen. 
Let motion i 30 min om dagen giver masser af energi, velvære og er godt for dit immunforsvar.

Køb en skridttæller – Det kan være motiverende at se hvor mange skridt du tager i løbet af en dag og nå de mål du har sat dig.

 

 

KOSTTILSKUD TIL IMMUNFORSVARET

Mezina har en række populære kosttilskud i kategorien immunforsvar. Kosttilskuddene indeholder fx rød solhat*, haritaki og næringsstofferne jern, vitamin A, D, C, B12, folsyre, zink, kobber og selen som alle bidrager til immunforsvarets normale funktion. Du kan se alle produkterne HER

IMMUSTRONG er et de nyeste kosttilskud som har fokus på immunforsvaret. IMMUSTRONG indeholder bl.a. haritaki, der styrker immunsystemet samt reishi og planten astragalus, der understøtter de naturlige forsvarsmekanismer især ved belastende omgivelser. Derudover indeholder IMMUSTRONG også vitamin D, der bidrager til immunsystemets normale funktion.

Læs mere om IMMUSTRONG her >>

* Purpursolhat / Rød solhat (Echinacea purpurea L.) bidrager til immunforsvarets normale funktion, f. eks i de øvre luftveje.

 

Scroll to Top

Indtast venligst din søgning nedenfor for at søge på varer.